Trénink ZBKOLK, cukrovar Bedihošť, 14.4.2012

14.04.2012 15:14

Dnes jsme v bývalém cukrovaru v Bedihošti nacvičovali plošné vyhledávání. Ani jsem netušila, jaké možnosti tento areál poskytuje. Poprvé jsem byla i v místech, kde se dají cvičit plochy. Ten areál je opravdu velký a poskytuje tolik možností! Paráda!

Takže první rozštěkání jsme udělali úplně vzadu areálu a na další vyhledávání jsme se přesunuli víc dopředu, tam, kde se dá předpokládat, že budeme dělat za 14 dní zkoušky. Terén jsem s Barťou poctivě celý prošla, aby věděl, co tam všechno je a pak nastal čas jít na věc. Figuroval nám Pavel Strnad, což bylo moc fajn. Pravá strana prohledávané plochy je tvořena slušně zarostlým terénem z asi původně navezených hald zeminy, takže je to něco jako sjezdovka s muldama, ale ještě výrazně horší. No a plus ta tráva a porost aspoň po prsa. Takže figurant se tam může schovat do libovolného dolíku a není vidět a možná i hůř cítět, kdyby byl dost hluboko. Levá strana je klasická plocha: tráva, keře, starý sklad, nějaká ta hromada cihel a jiného materiálu. Je to terén víc přehledný. Barťa prohledával poprvé moc hezky, figuranta našel, dostal by ode mne jedničku. Podruhé ovšem jsme schovali Janu a Pavel se tvářil, jako že je rozhodčí a šel se mnou. A Barťa nehledal... Zase po mně čuměl a nic... Pak mi došlo, že když vidí Pavla vedle mně, tak nehledá, protože Pavel není schovaný a tak co by hledal. Když tedy Pavel odešel, začal zase hledat. Barťa, ten prostě umí překvapovat. Člověk musí být pořád ve střehu. Poslední dobou nám figuroval jen Pavel a takhle to může dopadat...  :-(  Aspoň že člověk ví, co všechno si musí u chytrolína borderky Barti hlídat  :-)

Za 14 dní jde s námi na zkoušku i Blekouš, ten jde ale na áčka. S Martinem jsme se dohadovali, kolik budeme z toho území mít my na éčka a kolik on na áčka. Musím to ještě změřit na mapě, protože Martin tvrdil, že ta plocha tak velká nebude. No uvidím po měření.

Takže cukrovare: za 14 dní 28.dubna na viděnou!

 

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160