Štěkání v pevnosti, Mladkov, 23.-24.11.2013

24.11.2013 20:31

Nedávno jsem v Tovačově potkala Editu Rozsypálkovou, svou bývalou kolegyni a slovo dalo slovo a prý, jestli bychom si nechtěli pocvičit s hafanama ve vojenské pevnosti. Její syn Pavel si takový jeden vojenský bunkr opravuje do původního stavu u Mladkova v Orlických horách a že si tam chodí pocvičit se psy vojenská policie. Tak proč ne?

A akce byla na světě. Původní zájem byl veliký, ale před akcí to odpadalo, odpadalo, až jsme se sešli jen: já, Julka Bukovinská, Lenka Vaníčková, Hanka Černochová a jediný mužský, Aleš Krč. A možná to bylo i dobře... Pocvičili jsme si, co to šlo. Vyzkoušeli jsme dva vojenské bunkry, jeden Pavla Rozsypálka, čistý, s různými místnostmi od světla, přes šero až po tmu a druhý pobořený, sutinový. Oba bunkry byly na dvě patra, ten pobořený měl různé průduchy. K tomu jsme si pocvičili plochy za chatou. A chata Kašparka, kde jsme byli ubytovaní, ta byla parádní! Nejlepší byl můj pokojíček, který měl vstupní dveře vysoké zhruba 1,3m. Větší dveře jim tam holt nevlezly. Na to, že už byl konec listopadu a venku to vypadalo jako na šumavských slatích za času převaděčů, bylo v pokojíčcíku tak teplo, že jsem spala při otevřeném okně.

V neděli po obědě nás Pavel Rozsypálek se svým kolegou vzali ještě k pevnosti Adam. Bylo to vlastně několik objektů. Ke všem jsme dostali podrobný výklad. Abych nezapomněla, rovněž v sobotu před zahájením vlastního výcviku jsme absolvovali prohlídku pevnosti s průvodcem. Je to hezké vidět, že zanícených lidí do svých koníčků je hodně  :-)  Zanícení pejskaři potkali zanícené vojenské nadšence  :-)

Fajnová akce! Někdy dáme repete ...

foto zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160