Pozitivní upevňování Šusta, Brno, 14.4.2013

14.04.2013 20:57

Tohle byl můj třetí seminář o metodě pozitivního upevňování s RNDr. Františkem Šustou, trenérem zvířat v pražské ZOO. Tentokrát jsme se za ním vydali do Brna na akademickou půdu veteriny. Sestava na semináři byla tentokrát opradu silná: sešly se zde téměř všichni trenéři z Herolek včetně Pavla Bradáče, byla tam spousta dalších známých buď z Herolek, z frisbee nebo ze záchranařiny a přidaly se také Hanka Černochová, Marcela Smolová, Jiřinka Kaderková, Renáta Luběníková a v řadě jsem seděly ještě s Petrou Novotnou a Šárkou Grešovou.

František Šusta se na nás perfektně připravil, první i druhou část semináře měl ještě vychytanější a doplněnější - třeba o nová videa a řekla bych, že se častěji srovnávalo s výcvikem u psů. Taky výrazněji padlo to, že výcvik psů je přece jen specifický oproti nedomestikovaným živočichům.

Tím, že to byla moje třetí účast na první základní části semináře a druhá na podrobnější a hlubší části semináře, stihala jsem si tentokrát zapisovat vše potřebné. Myslím, že jsem trhla rekord: tolik stran poznámek jsem si ještě na žádném semináři neudělala  :-)

Seminář byl poctivý i v tom, kolik hodin nám pan Šusta přednášel. Začínali jsme v 10 hodin a končilo se až téměř v 19 hod. Celkem jsme na veterině v Brně strávili 10 hodin! To je mazec!

Dostali jsme opět CD s hrou na klikr trénink. Budu muset zase zkusit vycvičit hafany či papoušky  :)))

Pochytala jsem další detaily metody pozitivního upevňování a teď už jen vše správně používat a uplatňovat v praxi  :-D

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160