Obedience tábor s Varvarou Bolshakovou, Krkonoše, 22.-24.5.2013

25.05.2013 18:48

Zúčastnila jsem se s Barťou a Berruškou obedience tábora se špičkou v této disciplíně, s Varvarou Bolshakovou z Ruska. Byla se mnou i Marcela Smolová s holkama Koffee a Darssy. Setkala jsem se tam i s oběma chovatelkami od Barti, Ivetou Dupalovou a Zuzanou Javůrkovou. Původně jsme s Marcelou byly přihlášené jen jako diváci, ale uvolnilo se jedno místo cvičícího psa, tak jsem dostala možnost cvičit s Barťou. Varvaru tlumočila Júlia Bukovinská, se kterou jsme se měly možnost s Marcelou setkat už u nás v Tovačově v únoru při konzultaci Barťové vzrušivosti s Magdou Šimečkovou.

Varvara byla naprosto úžasná. S neuvěřitelnou rychlostí dokázala psy číst a velmi rychle dokázala postupnými kroky odhalit, kde je počátek toho, co pejsanovi ve výsledku nešlo. Bylo až neuvěřitelné, jak má metodiku nácviku různých cviků promyšlenou. Přitom vše bylo až jednoduše prosté. Pro psy to pak je parádně čitelné. Veškeré postupné kroky v nácviku jednotlivých cviků byly logické, jasné. Zkrátka, bylo vidět, že Varvara psy zná jak své boty, ví moc dobře, jak se učí, perfektně ovládá komunikaci se psy.

Byla to pro mne úžasná zkušenost a je jasné, že po tomto táboře se můžeme posunout zase o hodně dál. Líbily se mi cviky, jaké mi Varvara doporučila pro zklidňování Barti, cviky, kterými můžu vyladit pozornost a soustředění psa. Zápisků mám spoustu, takže teď jen vše uvést do praxe   :-)

Tábor byl ve velmi příjemném prostředí Retro parku - Lesní plovárně, blízko Mladých Buků v Krkonoších. Moc se mi tam líbilo. Škoda, že nebylo přece jen o něco tepleji  :-)

foto zde

foto Marcely Smolové zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160