Naše první závody "O štít města Holešova", 8.9.2012

11.09.2012 19:31

Na tento 34. ročník závodu jsem přihlásila původně jen Barťu, ale dva dny před závodem mě napadlo, což tak přibrat i Berryho. Organizátoři povídali, že klidně můžu a tak jsme vyrazili. Berry soutěžil podle ZOP, Barťa podle ZPU1 se stopou. Po cestě tam jsem ještě přibrala v Přerově Helču Novotnou a jely jsme. Dala jsem jí pak už jen do ruk foťák a šlo se prvně na stopy. Podle ZPU1 jsme byli 4 psy, 3 měli stopu, jeden hlídání předmětu. První stopu šel místní mládežník s NO, docela pěkně, dostal 17 bodů, pak jsem šla já, první předmět parádní, pak ještě po lom taky fajn, ale na lomu se úplně zaplantal, pak se trefil a na konci označil předmět taky, ale tak trochu zkřiva. Výsledek: 14 bodů. Nakonec šla holčina s kříženkou a líbilo se mi to, ale přesto dostala jen 16 bodů. Nevím, co jí tam rozhodčí vytkla.

Poslušnost začínali ZOPkaři, takže Berry šel jako první a bylo to obstojné, jen u vlevo vbok mi zacouvával moc - až za mne. Pak byla poslušnost ZPU1 a Barťa dostal srážku 3 bodů za to, že se neustále obracel na Helču a čučel po ní, jestli se mu snad zase půjde někam schovat a on ji pak půjde vyštěkávat. Ach jo! Na skupinové cviky jsem už Helču poslala se schovat do klubovny, ale i tak ještě ji Barťa očima hledal, ale už to byl jen jeden bod dolů. Berry měl skupinové cviky za plný počet a už jsme věděli, že Berry je tím pádem nejlepší a Barťa skončil druhý o jeden bod za mládežníkem s NO (vykládal, že se snaží získat Mládežníka roku", nebo tak nějak se ten titul jmenoval  :-)   )

Hafani měli různou úroveň, někteří byli fakt šikovní, jiní ještě dost pokulhávali. Ale kluci moji mě moc mile překvapili. Máme doma první poháry!

foto zde

a taky zde od Holešovských

 

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160