Beskydy 28.-30.9.2012

15.10.2012 20:35

Pro velký úspěch jsme si na konci září daly s Marcelou Smolovou druhé kolo turistění po Beskydech. Sestava stejná jako u Beskyd č.1: já - Marcela, Barťa a Berry a Marcela č.2 a její borderky Kofee a Darsy  :-)  Tentokrát jsme přespávaly na chatě Kozubová a tak jsme obsáhly totálně nejseverovýchodnější část. První tůra se nám trochu vymkla kontrole a tak jsme našlapaly místo nějakých 15 km nejspíš 30. Trasa začínala v Nýdku, odkud se šlo na Filipku, z Filipky jsme to měly střihnout pod Stožkem na česko-polskou hranici a dojít na Čantoryji. Jenže jsme to nestřihly a místo toho jsme šly dál a dál, až jsme došly téměř na Bahenec. Odtud jsme musely zpátky - pěkně už vrchem - přes Velký Stožek, dál na Malý Stožek, Velký Sošov a do Beskydského sedla, odkud jsme se měly podle původního plánu vyškrábat na Čantorku, ale to bychom už došly úplně potmě. Takže jsme odtud sešly zpátky do Nýdku. Měly jsme toho v nohách už dost, hafani v tlapkách jakbysmet a i tak jsme na Kozubovou dorazily snad o půl deváté večer...

Druhý den jsme si vyšláply z Dolní Lomné přes Kostelky na Kamennou chatu a rozhlednu Tetřev a pak odtud kolem chaty Severka a Skalka zpátky do Dolní Lomné. V Dolní Lomné mají malinkaté muzeum, kde mají dřevěného Frantu Šišku  :-)

Třetí a tedy poslední den jsme šly zdolat přece jen dosud nepokořenou Čantorku. Takže opět z Nýdku, ale tentokrát přímo nahoru k chatě Pod Čantoryjí, pak k rozhledně. Zpátky jsme to chtěly vzít po naučné stezce, ale jak jsme hlídaly odbočky a značky, zase jsme je neuhlídaly. Značení bylo místy přehnaně na husto a z toho zase tak řídko, že jsme odbočku minuly. Vrátily jsme se tedy do Nýdku opět naší oblíbenou cestou z Beskydského sedla.

Cestou k domovu jsme ještě přibrzdily u Peti ve Vendryni a domů jsme dorazily v devět večer. Počasí nám přálo po celou dobu, puchýř jsem si tentokrát neudělala ani jeden. Bylo to prostě skvělé!!! Hafani to zvládli taky v pohodě, takže na jaře: hurá zase na kopečky!

foto zde

Kontakt

Bordercollie-tovacov

Ing. Coufalíková Marcela
Zvolenov 588
Tovačov 751 01

(+420) 724 734 160